BambuszkertBambusz, bambuszkert építése, bambuszerdő, bambuszgyökércsapda, bambuszsövény kialakítása, bambuszok benti és kinti nevelése, konténerben vagy szabadgyökeresen és minden ami ehhez szükséges. Bambusztalaj, földkeverék, hdpe lemezek és pvc fóliák széles választékban.

A bambuszok története több ezer évre nyúlik vissza. A föld minden részén találkozhatunk velük. A bambusz mindig is a gazdagság, az exponenciális fejlődés, a kitartás és alkalmazkodóképesség szimbóluma volt. A legelegánsabb Ázsiai és Japán kertek nélkülözhetetlen darabja, mint a kert egyik meghatározó eleme.

Bambuszos kert, kivitelezése kapcsán gondolnunk kell a bambusznád karbantartására is. Weboldalunk széles körű tájékoztatást nyújt mind esztétikai, mind gyakorlati elemek kialakításában, fenntartásában. Hasznos tanácsokat fog nyújtani mindazoknak akik most kezdenek tájékozódni a bambuszokkal kapcsolatban. Egy szép bambuszliget, megfelelő kialakítással könnyű karbantartással, sok élményt okozhat bambuszkertes tulajdonosának generációkon keresztül is.

Napjainkban 11 bambusznemzetés, több mint 70 féle különböző bambusz variációja található a Miskolc melletti Kistokaji bambusz kertben, és ez a szám egyre csak nő. A kert látogatható is. Foglaljon időpontot a bambuszerdőbe. Egyre többen látogatnak el Kistokajba, hogy megcsodálhassák Észak-Kelet Magyarország legnagyobb bambuszgyűjteményét. A gyűjtemény közép-európában is jelentős szereppel bír, többen járnak a környező országokból is. A bambusz jelenleg a világ leggyorsabban növekvő fához nagyon hasonló anyagot előállító növénye.

"Minden tő, egy erdő"

Fekete Marcell


Marciról,

Fekete Marcell ismert szereplő a növények világában, többször találkozhattál vele különböző Média platformokon keresztül bambusz témában. Egyre többen tudják, hogy amikor bambuszról van szó, Marcit kell keresni, akár telepítésről, akár irtásról van szó, és így is tesznek. 

Több mint 10 évvel ezelőtt vált szenvedélyévé ez a csodálatos növény amikor saját szemével láthatta, hogy mire képes az. Alig akadnak olyanok, akik miután jártak nála, ne szerettek volna bele ebbe a világba.

Marci jelenleg az ekereskedelemben dolgozik, egy webáruház webshopjának és ERP rendszerének vezetője, webmestere. Junior szinten ismer több programozási nyelvet és azt alkalmazza is munkája során. Projektmenedzseri feladatokat lát el és ezek mellett kitünő SEO szakember. Képszerkesztésben és marketing területekben jártas.